Op het Scala College werken de leerlingen al in de onderbouw met een device. Leerlingen worden gestimuleerd te werken met Chromebooks, maar zijn ook vrij om hun eigen device te kiezen. Onze ict-afdeling ondersteunt echter het gebruik van een Chromebook. 

Ook in de bovenbouw zullen de leerlingen gebruik maken van een device, waarbij we ervan uitgaan dat de leerling deze zelf meebrengt. Dit mag een iPad, laptop of  Chromebook zijn. Voor de goede orde: een smartphone voldoet hierbij niet.

Als uw kind ervoor kiest om de Chromebook te blijven gebruiken, biedt de school dezelfde ondersteuning als in de onderbouw. Voor het gebruik in de bovenbouw adviseren we wel de aanschaf van een los toetsenbord, omdat de tekstverwerkingsfunctie steeds belangrijker wordt. 

Mocht er gekozen worden voor een eigen device, dan raden wij nog steeds aan voor een Chromebook te kiezen. In de flyer (link onder aan de pagina) vindt u meer informatie over een specifiek type dat wij geschikt achten. Dit apparaat is beschikbaar vanaf € 355,- (inclusief drie jaar garantie en verzekering tegen schade en diefstal). Er is de keuze tussen koop of maandelijkse huur. Het aanschaffen van een chromebook via The Rent Company zorgt ervoor dat de ICT-afdeling van het Scala College goede support kan leveren.

Voor de aanschaf van een Chromebook hebben we in samenwerking met The Rent
Company een website ingericht: Flyer met informatie over de aanschaf van een Chromebook.

Heb je nog vragen? Wellicht staat het antwoord in de Q&A.