Je volgt een groot deel van je vakken in het Engels. Je praat, leest, schrijft en leert in het Engels. Misschien droom je zelfs in het Engels! En dat komt van pas als je je studie kiest of later een (internationale) baan zoekt. Maar tto is meer dan dat: je onderneemt allerlei activiteiten waarmee je over grenzen kijkt.

Tto is er voor havo- en vwo-leerlingen.

Onderbouw
Wie kiest voor de tweetalige opleiding volgt de lessen in het Engels. Deze hebben bovendien een internationaal tintje. De vakken worden gegeven door docenten die zijn opgeleid om in het Engels les te geven en door native speakers. Daarnaast bieden we internationaliseringsactiviteiten aan binnen de school en ga je letterlijk elk jaar de grens over. In de onderbouw bezoek je bijvoorbeeld Londen en neem je deel aan een uitwisseling. Zo leer je andere culturen kennen en jezelf handhaven in het buitenland.

Ook kun je meedoen aan verschillende Engelse competities, bijvoorbeeld The Junior Speaking Contest, The International Math Challenge, The European Day of Languages en een Drama Contest. Tot slot worden er regelmatig workshops verzorgd met een internationaal thema, zoals een cricketworkshop of een workshop haka.

Als tto ’er kun je voor een sportieve of een creatieve highschool kiezen. Die volg je geen vier, maar twee uur per week gedurende het eerste leerjaar. Je neemt deel aan alle extra activiteiten die georganiseerd worden, zoals workshops of excursies.

Bovenbouw
In de bovenbouw schakel je langzaam weer over op het Nederlands, omdat alle examens in het Nederlands zijn. Je kiest een profiel, waarin je vakken gaat volgen die je voorbereiden op je vervolgopleiding. De decaan begeleidt je bij je keuze. Als tto’er doe je een extra examen om je bekwaamheid in het Engels aan te tonen. Voor havoleerlingen is dat het Cambridge Examen, voor vwo-leerlingen het International Baccalaureate Certificate English.

Verder zijn er ook in de bovenbouw allerlei activiteiten die horen bij het tweetalig onderwijs. Zo ga je in de vierde klas op werkweek naar Engeland en lopen leerlingen in 5 vwo een stage in het buitenland.