Interact
In actie komen voor een goed doel. Samenwerken met andere leerlingen en ondertussen kennismaken met de Rotary International: een groot, internationaal, maatschappelijk netwerk. Dát is Interact. Samen met andere leerlingen, docenten, mensen van de Rotary en ouders werk je aan een project om geld in te zamelen voor een goed doel. Kijk op: www.interactscalacollege.com

Leerlingenraad
Jouw school, jouw keuzes, jouw toekomst. Dan snappen we dat je graag meepraat over wat er allemaal op school gebeurt. Daarvoor is de leerlingenraad. Hierin komen leerlingen van alle locaties en uit elk leerjaar samen. Ze vergaderen eens per drie weken, praten mee in de medezeggenschapsraad en de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, nemen deel aan activiteiten van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en stellen samen met het bestuur het leerlingenstatuut op. Actief en betrokken dus. De leerlingenraad bestaat uit de volgende leden:

  • Amal Abukar (voorzitter)
  • Elise Harteveld (secretaris)
  • Kiyara de Jong (penningmeester)
  • Isabel Röling
  • Febe Schouten
  • Eva Vergeer
  • Goda Urnieziute

Leerlingenresonansgroep
Wij vinden de mening van onze leerlingen belangrijk. Naast een jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder leerlingen, is er op elke locatie een resonansgroep waar leerlingen aan deel kunnen nemen om aan te geven hoe zij vinden dat het gaat op school. Leerlingen kunnen zich via hun teamleider opgeven voor de resonansgroep van hun locatie. 

Scala on Stage
Of je nou prachtig muziek speelt, de sterren van de hemel zingt of de zaal dubbel krijgt van het lachen met cabaret: tijdens Scala on Stage is er ruimte voor elk talent dat gezien mag worden. In een jaarlijks spektakel voor uitverkochte zalen schittert ons talent op het podium. Lijkt het je leuk om mee te doen? Doe dan auditie. Nog leuker: kom je door de audities, dan word je door professionele coaches begeleid voor de voorstelling.

ScalaMUN
Elk jaar organiseert een groep leerlingen onder begeleiding van twee docenten de ScalaMUN. MUN staat voor Model United Nations. Bij een MUN worden conferenties van de werkorganen van de Verenigde Naties nagebootst. De voertaal tijdens de ScalaMUN is Engels. Er is ook een eigen ScalaMUN website ontwikkeld.

Naschoolse activiteiten

De school heeft subsidie ontvangen vanuit de Regeling School & Omgeving. Kijk voor meer informatie op onze pagina School en Omgeving.