Niet gecategoriseerd Leestijd: 1 minuteminuut, 17 seconden

Zilver voor Erin de Jong bij Nederlands Kampioenschap Openwaterzwemmen

Op een stralende vrijdagmiddag met een verzengende temperatuur van 35 graden Celsius en een watertemperatuur die bijna 24 graden aantikte, werd de rustige omgeving van de Biesbosch bij Werkendam het decor voor het Nederlands Kampioenschap Openwaterzwemmen. Ondanks de uitdagende omstandigheden wist de jonge zwemster Erin de Jong, vertegenwoordigend GZC DONK / LINK, haar talent en doorzettingsvermogen te tonen in de 2.500 meter vrije slag.

De race begon met een schijnende zon die zich laag aan de horizon bevond, wat het voor alle deelnemers bemoeilijkte om zich te oriënteren. Het bijna rimpelloze water van de Biesbosch maakte het extra lastig om de boeien te spotten die dienden als keerpunten. Erin dook aanvankelijk in de wedstrijd aan de leiding, maar door de navigatieproblemen raakte ze haar koppositie al snel kwijt en bevond ze zich in een achterstandspositie.
 

Niet ontmoedigd door deze tegenslag, toonde Erin haar veerkracht en zwom ze gedurende de race indrukwekkend sterk. Uiteindelijk wist ze als tweede uit het water te komen, wat een prachtige prestatie was gezien de uitdagende omstandigheden en sterke concurrentie.
 


vlnr: Erin de Jong (2), Nina Tetteroo (1) en Dana Halff (3)
 

Na dit indrukwekkende resultaat in het openwaterzwemmen verschuift de focus van Erin nu naar de zwemwedstrijden in het zwembad. Haar volgende doelen zijn het Provinciaal Kampioenschap Estafette, gevolgd door het Nederlands Kampioenschap Estafette in november en het Nederlands Junioren Kampioenschap in december. Met haar vastberadenheid en toewijding belooft Erin de Jong nog veel meer successen te behalen in de wereld van het zwemmen en blijft ze een opkomende ster om in de gaten te houden.

Recente nieuws items