Leerling Leestijd: 2 minuten, 4 seconden

Talent!

Wat een talent loopt er rond op het Scala College. Kijk hieronder wat deze toppers hebben gepresteerd de laatste tijd!

Marijn Kieft
WK limiet poolstokhoog
Marijn heeft op 27 januari in Apeldoorn tijdens de PEC Indoor het limiet voor de WK U20 gehaald. Het WK U20 word dit jaar in het mooie Lima, Peru gehouden. Dat zal dit jaar plaatsvinden van 26 tot en met 31 augustus. De limiet eis is 4.10 m en Marijn Kieft haalde het met 4.11m.
Nederlands kampioen
Marijn Kieft veroverde in Apeldoorn tijdens het NK Atletiek Indoor goud op de meerkamp in de leeftijdscategorie onder twintig met een puntentotaal van 3737. De 17-jarige Marijn, vorig jaar nog goud bij U18, won de onderdelen hoog- (1,73m) en verspringen (5,57 m) en eindigde als tweede op de 60 meter horden (9.17 sec) en de 800 meter (2.27,51 minuten). De kogel stootte zij naar een afstand van 9.97m. Gefeliciteerd Marijn!
Nederlands kampioen en Nederlands record U20
Marijn heeft er nog een succesvol weekend achteraan geplakt. Na het halen van de WK limiet en goud op de meerkamp heeft ze nu ook goud en het Nederlands record polsstokhoogspringen op haar naam staan. 4.26m! Wel 15 cm hoger dan twee weken geleden. Knap gedaan!

Noa Pet
Nederlands kampioen
Na een fikse longontsteking was Noa net voldoende hersteld voor het polstokhoog, maar nog niet voor de 400m. Polstokhoog pakte goed uit en Noa won, met een hoogte van 4,20m. Noa moest goed kiezen welke pogingen hij deed, want hij moest zuinig zijn op zijn energie. Noa, gefeliciteerd met je gouden medaille!

Sem Spruit
Goud 3000m
Goud 1500m
Zilver 1000m
Zilver 500m
Goud eindklassement
Fantastisch!

Fleur Hartveld
4x zilver langebaan EK. Goud shorttrack NK
Namens Nederland mocht zij deelnemen in de categorie 12 jaar. Ze wist op alle vier de afstanden een zilveren medaille te behalen. En twee persoonlijke records te rijden op 500m 41.97 sec en op de 1000m 1.24.16 sec.
Fleur is een multidisciplinair sporter en verwisselde zaterdagmiddag haar langebaanschaatsen voor shorttrackschaatsen om de landelijke finale shorttrack te rijden (officieus Nederland kampioenschap pupillen shorttrack). Fleur pakte hier het goud na vorige week nog zilver te hebben behaald in Italië.

Amy Mink
Brons
Oud topsportleerling Amy Mink heeft namens Nederland meegedaan aan het Olympisch Kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen in Parijs. Amy heeft daar een verdienstelijke derde plaats behaald. Helaas was dit net niet genoeg. Ze had de finale moeten halen om zich te kwalificeren voor Parijs. Desondanks een top prestatie!

Joly van Swieten
Officiële topsportstatus turnen NOC*NSF
Joly heeft door hard werken, en goede resultaten, te horen gekregen dat zij officieel de topsportstatus vanuit het turnen krijgt door de NOC*NSF. Gefeliciteerd, Joly!