Nieuws Leestijd: 1 minuteminuut, 30 seconden

Bestuurder Frank de Wit vertrekt

Frank de Wit vertrekt met ingang van 1 maart 2024 als bestuurder van Scala College & Coenecoop College. Hij is sinds 2016 bestuurder van het Scala College, en sinds de bestuurlijke fusie in 2019 ook van het Coenecoop College. Sinds 2017 is hij landelijk bestuurslid van de VO-Raad. Hij wordt directeur-bestuurder van SPL Opvang, een organisatie voor peuteropvang in Leiden, Lisse, Noordwijk en Voorschoten.

“Frank de Wit heeft de afgelopen acht jaar met veel toewijding voor de scholen in Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop gewerkt”, zegt William Croes, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Zijn drijfveer is altijd geweest hoe we het onderwijs voor onze leerlingen zo goed mogelijk kunnen organiseren. Onder zijn verantwoordelijkheid heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden en heeft de hele organisatie gewerkt aan een gezamenlijk koersplan. Ook zijn er onder zijn leiding twee nieuwe schoolgebouwen voor Scala en Coenecoop gerealiseerd, die een meer dan uitstekende basis bieden om ons onderwijs te blijven ontwikkelen. Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn bijdrage.”
Na de oplevering van twee prachtige nieuwe schoolgebouwen verlaat Frank de Wit het Scala en Coenecoop. “Ik heb er altijd van genoten om met betrokken en bevlogen collega’s samen te werken. Die bevlogenheid zie ik niet alleen bij conciërges, docenten en schoolleiders maar ook bij mijn collega bestuurders. In mijn werk heb ik me altijd gericht op het bevorderen van onderwijskansen en het organiseren van goed onderwijs. Eerst als directeur van een samenwerkingsverband, daarna als wethouder, de laatste jaren als bestuurder van onze scholen. Vanaf 1 maart zal ik me als directeur-bestuurder inzetten voor de jongste kinderen bij SPL Opvang, een organisatie voor peuteropvang in Leiden, Lisse, Noordwijk en Voorschoten. Het is voor mij een mooi moment voor een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging in mijn eigen stad. In Leiden volg ik Piet Pennings op, die met pensioen gaat.”

Recente nieuws items